Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1967. i 1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (12. 4. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 10. travnja 2018. oko 17,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske s ciljem da usmrte oštećenika (1975.) došli do ulaznih vrata stana kojeg on koristi te udaranjem nogama u vrata nasilno ušli i uz verbalne prijetnje i prijetnju nožem izvukli ga iz stana. Okrivljenici su ga udarali nogama i rukama po tijelu te, s ciljem da ga usmrte, drugookrivljenik ga je udario betonskim blokom u predjelu glave, a prvookrivljenik ga je više puta udario čekićem u predjelu glave. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (krvarenje na površini mozga, prijelom gornje čeljusti i više krvnih podljeva u predjelu lica i glave) zbog koje je zadržan na bolničkom liječenju.
Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.