Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Nastavljen očevid na motornom brodu

Povodom pronalaska mrtvog tijela muškarca na brodu na otoku Hvaru, kao i o zbrinjavanju dvoje djece i troje odraslih osoba sa simptomima trovanja u Kliničkom bolničkom centru Split, dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je, zajedno s policijskim službenicima Službe za očevide i kriminalističku tehniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske, 13. kolovoza 2019. izašao na mjesto događaja. (14. 8. 2019.)

Prilikom provođenja dokazne radnje očevida u restoranu u gradu Hvaru uz navedene su bili prisutni sanitarni inspektor Državnog inspektorata i doktor iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Županije splitsko-dalmatinske.
Poduzetim radnjama utvrđeno je da su prema gradu Splitu hitnim helikopterskim prijevozom upućena djeca (2008. i 2014.), a neposredno nakon toga njihova majka (1975.), kao i dvojica muškaraca (1963. i 1955.), svi državljani Republike Italije, kojima je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Split.

Očevid na motornom brodu nastavljen je i danas, a u provođenju očevida sudjeluju i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba.
S obzirom na nastavak postupanja radi utvrđivanja činjenica i okolnosti događaja, više informacija, sukladno zakonskim odredbama, ne možemo dati.