Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 38-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 5. u svezi sa stavkom 2. i 1. Kaznenog zakona. (14. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik tijekom kolovoza 2017. godine na području Županije splitsko-dalmatinske, od za sada nepoznate osobe nabavljao drogu kokain radi daljnje prodaje i predaje. Nabavljenu drogu, osnovano se sumnja, je odnosio u svoj stan i nakon vaganja prepakirao u manje količine te prodavao zainteresiranim kupcima iz iznos od oko 700,00 kuna za jedan gram kokaina. Sa zainteresiranim kupcima osumnjičenik je kontaktirao preko mobilnog telefona te je 16. kolovoza 2017. oko 21,00 sati prodao kupcu najmanje 0,7 grama kokaina za iznos od 1.000,00 kuna, a kupac je uslijed uzimanja ove droge preminuo 17. kolovoza 2017.

Nakon ispitivanja, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljenik puštanjem na slobodu mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je naprijed navedeni prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.