Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Obavljen očevid prometne nesreće u Klisu

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i stalnim sudskom vještakom za cestovni promet, 14. listopada 2019. obavila očevid povodom prometne nesreće koja se dogodila u 7,27 sati u Klisu na kolniku Županijske ceste broj 6253D1, Ulica Kneza Trpimira. (14. 10. 2019.)
Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se na način da je vozačica (1963.) upravljala osobnim vozilom marke Chevrolet Spark, splitskih registarskih oznaka Županijskom cestom 6253D1 iz smjera zapada u smjeru istoka južnim prometnih trakom za sada neutvrđenom brzinom te je u jednom trenutku sa svojim osobnim vozilom prešla na sjevernu prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera kojom se u tom trenutku kretao autobus marke Setra M3 splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (1971.). 
U tom trenutku došlo je do sudara prednjeg lijevog dijela osobnog vozila marke Chevrolet Spark i prednjeg lijevog dijela autobusa marke Setra M3 te je nakon udara autobus u gibanju prešao na južni prometni trak i udario prednjim lijevim dijelom u prednji lijevi dio autobusa marke Mercedes M3 splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (1955.) i koji se kretao iza osobnog vozila marke Chevrolet Spark. 
Na mjestu prometne nesreće preminula je vozačica osobnog vozila marke Chevrolet Spark, dok je 14-ero putnika u autobusu tjelesno ozlijeđeno. 
Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće.