Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (17. 1. 2020.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 30. studenog 2019. oko 22,30 sati u ugostiteljskom objektu na području Županije splitsko-dalmatinske, pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u krvi od najmanje 2,51 g/kg) prvo zaprijetio oštećeniku (1993.), a potom otišao u kuhinju i uzeo kuhinjski nož te, u cilju da mu  oduzme život, uboo ga nožem u vrat i zadao mu tešku tjelesnu ozljedu (ubodno-rezna rana vanjske srednje regije vrata desno s oštećenjem trapeznog mišića i velikog mišića obrtača glave). Kad je oštećenik pobjego izvan objekta, okrivljenik je, tereti ga se, s nožem u ruci hodao za njim, a u daljnjem postupanju su ga spriječili gosti ugostiteljskog objekta, a nakon što su mu gosti oduzeli nož, okrivljenik je pokušao pobjeći vozilom s mjesta događaja. Ozlijeđenom oštećeniku život je spašen žurnim operacijskim zahvatom.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (na temelju odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).