Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjaka

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1996.) i donio rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja iz članka 153. stavak 1. u svezi s člankom 152. stavak 2. Kaznenog zakona. (19. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. lipnja 2018. oko 19,30 sati na jednom srednjodalmatinskom otoku počinio navedeno kazneno djelo na štetu maloljetnice (2002.) unatoč njenom protivljenju i pod prijetnjom da posjeduje skriveni pištolj. 

Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku), kao i zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).
Istražni sudac prihvatio je prijedlog i rješenjem odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odbio je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijet će žalbu protiv ovog rješenja.