Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 27-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (21. 6. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak 19. lipnja 2016. oko 21,30 sati u stanu kojeg koriste članovi njegove obitelji na području Splitsko-dalmatinske županije; nakon verbalnog sukoba s majkom, s ciljem da ju usmrti; u prostoru kuhinje uzeo nož i više ju puta uboo u predjelu desnog prsnog koša i u predjelu potiljka. Oštećenica (1971.) je zadobila više ubodnih rana odnosno osobito tešku i po život opasnu ozljedu (rane uzrokovale laceraciju pluća s krvi i zrakom u prsnom košu). U daljnjem postupanju pokušao ga je spriječiti njegov očuh (1968.) no 27-godišnjak ga je istim nožem; s ciljem da ga usmrti; dva puta uboo u predjelu lijeve podlaktice i zadao mu lake ozljede (dvije ubodne rane). 
Nakon ispitivanja osumnjičenika, ovo je državno odvjetništvo predložilo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.