Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 30-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (22. 7. 2016.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 2. svibnja 2016. oko 13,00 sati na području Županije splitsko-dalmatinske; na sastanku povodom njegovih ranijih fizičkih sukoba s gostima u caffe baru i klubu svjestan da može usmrtiti oštećenike i pristajući na to; iz torbice koju je nosio preko ramena izvadio pištolj te prema prvom oštećeniku (1979.) ispalio nekoliko hitaca od kojih mu je jedan prošao između nogu zadavši mu laku ozljedu (razderotina s unutrašnje strane lijevog bedra). Kada mu je drugi oštećenik (1981.) rekao „Nemoj, zašto to radiš?“, okrivljenika se tereti da je ispalio prema njemu hitac zadavši mu tešku ozljedu (strijelna rana lijevog koljena s kompliciranim napuknućem donjeg dijela lijeve bedrene kosti). Nakon što je oštećenik (1979.) počeo bježati, okrivljenik je trčeći za njim ispalio prema njemu još nekoliko hitaca iz pištolja prijeteći da će ga ubiti, pobjegavši s mjesta događaja.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji mjera opreza iz članka 98. stavak 2. točka 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku izrečenih uz jamstvo određeno rješenjem suca istrage Županijskog suda u Splitu od 23. svibnja 2016. i to zabrana približavanja oštećenicima na udaljenosti od sto metara te uspostavljanje i održavanje bilo kakve veze s navedenim osobama.