Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 42-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1977.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona i tri kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34. KZ-a. (22. 7. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 19. srpnja 2019. oko 3,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon što je izveden izvan prostora noćnog kluba, pristajući da ubije oštećenika (1970.), nožem ga uboo u predjelu leđa i time mu nanio tešku i po život opasnu ozljedu (ubodna rana s ozljedom međurebrene arterije). Oštećeniku je pružena hitna liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Split. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik, pristajući da teško tjelesno ozljedi žrtve, nožem uboo žrtvu (1983.) u desnu podlakticu, a istim nožem zarezao žrtvu (1982.) u predjelu desnog ramena, desne potkoljenice i lakta lijeve ruke, te je žrtvu (1996.) zarezao po desnoj natkoljenici i potkoljenici nanijevši im lake tjelesne ozljede.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.