Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 73-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1945.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (23. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. svibnja 2018. oko 21,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, tijekom verbalnog sukoba između njegovog sina sa susjedom (1984.) i njegovom djevojkom, u nakani da ga usmrti, zadao mu više reznih rana nožem po rukama i ubodnu ranu ispod lijeve lopatične kosti. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede (ubodna rana sa lakseracijom jetre, hemotoraks lijevo i posljedicom krvi i zraka u prsištu) te mu je život spašen pravovremenom liječničkom intervencijom.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak.