Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 44-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1976.) zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11, kazneno djelo tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. KZ-a, dva kaznena djela povrede djetetovih prava djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. KZ-a te kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ/11. (25. 6. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 2. studenog 2015. pa do 20. lipnja 2020. u jednom mjestu na području Splitsko-dalmatinske županije, u više navrata fizički i verbalno zlostavljao izvanbračnu suprugu pri čemu je zadobila tjelesne ozljede, te nastavio s fizičkim nasiljem i prijetio joj nožem, pri čemu ju je ustrajno vrijeđao i upućivao razne prijeteće riječi. Osnovano se sumnja da je opisana djela počinio u prisutnosti dvoje maloljetne djece (2016. i 2018.) svjestan da time ugrožava njihov psihofizički razvoj i pristajući na to.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.