Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 37-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11. (25. 7. 2018.)
Okrivljenika se tereti da je 1. svibnja 2018. oko 19,40 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, tijekom prepirke i fizičkog sukoba s oštećenikom, svjestan da ga time može usmrtiti i pristajući na to, s udaljenosti od oko pola metra, iz pištolja prema oštećeniku ispalio dva hitca. Jedan je hitac pogodio oštećenika koji je pao na tlo i kad se uspio podignuti, okrivljenik je s oko metar i pol udaljenosti ispalio prema oštećeniku još jedan hitac koji ga je pogodio no nastavio je bježati s posrtanjima. Okrivljenika se tereti da je krenuo za oštećenikom i prema njemu ispalio još tri hica te nanio oštećeniku teške tjelesne ozljede (dvije prostrijelne rane desne natkoljenice s oštećenjem površinske bedrene arterije i vene praćenim krvarenjem, jedna prostrijelna rana lijeve natkoljenice s oštećenjem površinske i duboke bedrene vene praćenim velikim izljevom krvi i jedna prostrijelna rana lijeve podlaktice s oštećenjem lakatne arterije). Oštećeniku je život spašen hitnom medicinskom intervencijom.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku sudi u odsutnosti s obzirom da je u bijegu iako je protiv njega određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela te je raspisana tjeralica.