Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka zbog razbojništava

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja tri kaznena djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. u svezi s člankom 51. Kaznenog zakona/11. (26. 1. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 12. srpnja 2017. oko 21,25 sati na području Županije splitsko-dalmatinske; u nakani da se neosnovano materijalno okoristi; maskiran kapuljačom s prorezima za oči i sa sprejem suzavcem u ruci ušao u prodavaonicu te došao do registar kase za kojom je bila zaposlenica. Tereti ga se da joj se obratio riječima "ovo je pljačka, daj pare" i poprskao je sprejem, nakon čega se zaposlenica u strahu za vlastiti život odmakla od kase, a okrivljenik je, nakon uporabe spreja, s naplatnog pulta otrgnuo i odnio uložak registar kase u kojoj je bio dnevni utržak (iznos od 10.260,00 kuna) te pobjegao s mjesta događaja.
Tereti ga se da je 26. srpnja 2017. oko 20,55 sati na područje iste županije; u nakani da se neosnovano materijalno okoristi; maskiran kapuljačom s prorezima za oči i sa sprejem suzavcem u ruci ušao u drugu prodavaonicu te došao do registar kase za kojom je bila zaposlenica kojoj je rekao da je ovo pljačka, a potom je tu zaposlenicu, kao i drugu prisutnu zaposlenicu, poprskao sprejem po licu i uzeo ladicu registar kase s novcem (iznos od 5.225,29 kuna) oštetivši trgovačko društvo.
Ujedno, okrivljenika se tereti i da je 10. kolovoza 2017. oko 20,40 sati na području iste županije; u nakani da se neosnovano materijalno okoristi; maskiran ženskom najlon čarapom navučenom preko glave i sa sprejem suzavcem u ruci ušao u treću prodavaonicu i došao do registar kase za kojom je bila zaposlenica kojoj je viknuo da je ovo pljačka te ju je poprskao po licu zbog čega se ona u strahu za vlastiti život udaljila od kase. Okrivljenika se tereti da je potom uzeo i odnio ladicu registar kase s dnevnim utrškom (iznos od 5.301,00 kuna) oštetivši trgovačko društvo.