Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. stavak 1. Kaznenog zakona. (27. 2. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnji okrivljenik 24. veljače 2017. oko 14,45 sati na balkonu ispred ulaznih vrata obiteljske kuće u mjestu na srednje dalmatinskom otoku; s ciljem da usmrti svog oca; više ga puta drvenom drškom za motiku snažno udario po glavi u predjelu tjemena. Oštećenik (1942.) je zadobio teške tjelesne ozljede u predjelu glave koje su uzrokovale njegovu smrt.
Nakon ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi okrivljenik ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.