Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 51-godišnjakinje zbog krivotvorenja isprave i prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv hrvatske državljanke (1966.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavak 1. i kaznenog djela prijevare iz članka 236. stavak 1. KZ-a. (27. 4. 2017.)
Okrivljenici se stavlja na teret da je od 18. studenog 2015. do 21. studenog 2016. na području Županije splitsko-dalmatinske, dok je obavljala poslove čišćenja liječničkih ordinacija, ispisala ukupno 79 liječničkih recepata u nakani da ih prikaže kao ispisane, potpisane i ovjerene od ovlaštenih liječnika, koji su bili ovjereni pečatom.
Okrivljenicu se tereti da je na liječničke recepte upisivala svoje osobne podatke i određene lijekove te ih ovjerila pečatom ovlaštenih liječnika i potpisivala ih potpisima navedenih liječnika. Ovako sačinjene liječničke recepte okrivljenica je predočavala liječnicima u četrnaest ljekarni na području Županije splitsko-dalmatinske neistinito im prikazujući da su joj lijekovi prepisani od ordinirajućih liječnika. Liječnici u ljekarnama su povjerovali okrivljenici i predali joj ukupno 154 pakiranja jednog lijeka i šest pakiranja drugog lijeka čime je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje oštećen za iznos od 2.902,84 kune.