Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 67-godišnjaka

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu je nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1949.) podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1949.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (27. 6. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 23. lipnja 2016. oko 22,00 sata na području Splitsko-dalmatinske županije; nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1985.), s ciljem da ga usmrti; nožem ga prvo ubo u predjelu trbuha i zadao mu ubodnu ranu. Kada se oštećenik pokušao obraniti rukama, okrivljenik mu je nožem zadao i ubodnu ranu u predjelu lijeve podlaktice. Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede uslijed čega je izgubio svijest i hitno je prevezen u Klinički bolnički centar Split radi pružanja liječničke pomoći. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.