Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid prometne nesreće

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Split i stalnim sudskim vještakom za cestovni promet, 27. listopada 2019. obavila očevid prometne nesreće koja se dogodila u 22,13 sati u Splitu. (29. 10. 2019.)
Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća se dogodila na način da je vozač motocikla (1995.)  marke Yamaha splitskih registarskih oznaka krećući se lijevom srednjom prometnom trakom Poljičke ceste (kod broja 73) iz smjera istoka u smjeru zapada, neutvrđenom brzinom, na 60 metara prije obilježenog pješačkog prijelaza udario pješakinju (1974.) koja se kretala iz smjera istoka u smjeru zapada izvan obilježenog pješačkog prijelaza, pri čemu je iz svog smjera prešla četiri prometne trake. Na mjestu prometne nesreće utvrđeno je da su pješakinja (1974.) i vozač motocikla (1995.) kolima hitne pomoći odvezeni u bolnicu, a pješakinja je preminula u bolnici u 23,06 sati.
Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice naložila je obdukciju mrtvog tijela, izdala usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina za vozača motocikla te naložila  prometno-tehničko vještačenje radi utvrđivanja okolnosti i uzroka prometne nesreće.