Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 34-godišnjaka zbog krivotvorenja isprave i ovjerovljavanja neistinitog sadržaja

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 2. u svezi st. 1.
Kaznenog zakona i kaznenog djela ovjerovljavanja neistinitog sadržaja iz čl. 315. st. 1. Kaznenog zakona, a sve u svezi s čl. 60. istog Zakona. (30. 8. 2012.)
Optužnicom se 34-godišnjaka tereti da je 19. travnja 2011. u Splitu, Sektoru upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave splitsko-dalmatinske podnio zahtjev za zamjenom inozemne vozačke dozvole Republike Kamerun, u kojoj je neistinito navedeno da ju je izdalo Ministarstvo prometa u Buei, Republika Kamerun, te da je osposobljen upravljati vozilima "A" kategorije.
Ne sumnjajući u autentičnost vozačke dozvole 12. siječnja 2012. službenici spomenutog Sektora su izdali okrivljeniku vozačku dozvolu Republike Hrvatske s upisanim kategorijama "A1", "A2" i "A", čime je stekao prava koja mu ne pripadaju. Lažnu vozačku dozvolu okrivljenik je za novčani iznos od 150,00 eura pribavio od jednog hrvatskog državljanina.