Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjaka

Zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1992.) donio rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (30. 11. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 24-okrivljenik oko 23,00 sata 28. studenog 2016. u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske uzeo s kreveta pištolj marke Mauser-Werke (posjedovao ga duže vrijeme i znao da ima nekoliko metaka od kojih je jedan u cijevi) i, iako svjestan da pucanjem može usmrtiti oštećenicu (1994.), u trenutku kad je bila oko dva metra od njega, uperio pištolj u njezinom smjeru, povukao obarač i ispalio jedan hitac koji ju je pogodio u lijevi dio prsišta. Oštećenica je zadobila prostrijelnu ranu prsnog koša s oštećenjem donjeg i gornjeg režnja desnog pluća, lijeve pretklijetke, osmog prsnog kralješka i osmog desnog rebra te je uslijed tih osobito teških ozljeda preminula u Kliničkom bolničkom centru Split oko 23,30 sati.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku.