Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 37-godišnjaka

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu donio je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje o počinjenju kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (1. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 1. svibnja 2018. oko 19,40 sati na području u Županije splitsko-dalmatinske, tijekom prepirke i tjelesnog sukoba s oštećenikom; u cilju da ga liši života; s udaljenosti oko pola metra ispalio dva hica iz pištolja prema oštećenikovu trbuhu, od kojih ga je jedan pogodio pa je pao na tlo. Kad se oštećenik uspio podignuti, osnovano se sumnja da je okrivljenik ispalio još jedan hitac koji je pogodio oštećenika pa je ranjen počeo bježati no okrivljenik je krenuo za njim i, u kafiću, s udaljenosti od nekoliko metara ispalio još jedan hitac u njega, a izvan kafića, s udaljenosti oko deset metara, ciljajući u visinu prsiju, u žrtvu ispalio još dva hica. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede (dvije prostrijelne rane desnog bedra, jedna prostrijelna rana lijevog bedra i jedna prostrijelna ranu podlaktice lijeve ruke), a život mu je spašen žurnim operacijskim zahvatom.
Zamjenik županijskog državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog te protiv okrivljenika odredio istražni zatvor, a Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je naložilo izdavanje tjeralice protiv okrivljenika budući da je u bijegu.