Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog protupravne gradnje i skidanja i povrede službenog pečata i znaka

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1964.) zbog počinjenja kaznenih djela protupravne gradnje iz članka 212. Kaznenog zakona i kaznenog djela skidanja i povrede službenog pečata i znaka iz članka 317. stavak 1. KZ-a. (2. 1. 2017.)
Okrivljenicima se stavlja na teret da su od 27. svibnja 2016. do 8. srpnja 2016. na području Županije splitsko-dalmatinske; suprotno odredbama članaka 3. i 7. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama te članka 106. Zakona o gradnji; unutar utvrđene granice pomorskog dobra bez pravomoćne građevinske dozvole i bez koncesijskog odobrenja za postojeće stanje objekta izgradili ugostiteljski objekt maksimalnih tlocrtnih dimenzija 26,40 x 9,40 metara, visine oko 3,8 metara na kojem su izvedeni radovi.
Nakon što je građevinski inspektor Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zatvorio gradilište postavljanjem službenog znaka "zatvoreno gradilište", okrivljenici su; svjesni da je time na gradilištu zabranjeno obavljanje građevinskih radova; skinuli taj znak, ušli u gradilište i nastavili radove te su u potpunosti završili ugostiteljski objekt.