Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 33-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1986.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona. (5. 7. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 4. srpnja 2019. oko 8,15 sati na taksi parkiralištu ispred zgrade zračne luke, s ciljem da izazove strah kod žrtve, verbalno ga i fizički napao odnosno uhvatio ga za vrat i bacio na tlo te dok je ovaj ležao na tlu gurao mu prste u oči i usta te mu uputio riječi prijetnje. Neposredno nakon toga okrivljenik se udaljio s mjesta događaja i istog dana preko aplikacije poslao žrtvi poruku prijetećeg sadržaja koja je kod njega izazvala osjećaj ugroženosti i straha za njezin život.
Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljenik puštanjem na slobodu mogao ponoviti isto ili neko drugo kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.