Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1967. i 1996.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (5. 9. 2018.)
Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su 10. travnja 2018. oko 17,30 sati došli do ulaznih vrata stana na području Županije splitsko-dalmatinske kojeg koristi oštećenik (1975.) te udaranjem nogama u vrata nasilno ušli i uz verbalne prijetnje i prijetnju nožem izvukli ga iz stana. Okrivljenici su ga udarali nogama i rukama po tijelu te s ciljem da ga usmrte, drugookrivljenik ga je udario betonskim blokom u predjelu glave, a prvookrivljenik ga je više puta udario čekićem u predjelu glave.
Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (otekline lijeve strane lica, nosa, usta krvni podljev područja lijevog oka, rana razderotina glave tjemeno s krvnim podljevom mekog oglavka, rana razderotina lijeve obrve, prijelom nosnih kostiju s pomakom, prijelom lijeve gornje čeljusti i traumatsko krvarenje u meke moždanice sljepoočno tjemeno lijevo) te je zadržan na bolničkom liječenju.