Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 36-godišnjak i određen istražni zatvor

Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1981.) zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona. (7. 4. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 4. travnja 2017. oko 13,30 sati, maskiran sivom maskom s prorezima za oči i usta, ušao u trgovinu na području Splitsko-dalmatinske županije i u zaposlenicu pokraj blagajne uperio repliku pištolja te zatražio novac koji mu je ona, u strahu za vlastiti život, predala (iznos od 900,00 kuna). Neposredno nakon toga, osnovano se sumnja da je 36-godišnjak u istoj trgovini otišao do ureda poslovođe i u oštećenika uperio isti pištolj te zatražio novac. Oštećenik mu je, također u strahu za vlastiti život, predao novac u iznosu od 4.850,00 kuna. Počinjenjem ovog kaznenog djela trgovački lanac je oštećen za ukupan iznos od 5.850,00 kuna.
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Splitu i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da postoje osobite okolnosti koje u svojoj ukupnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičenik boravkom na slobodi počiniti kazneno djelo.