Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 39-godišnjak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i određen istražni zatvor

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitala je državljanina Republike Hrvatske (1982.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona/11, nakon čega je protiv osumnjičenika doneseno i rješenje o provođenju istrage. (8. 4. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 39-godišnjak 7. travnja 2021. u stanu kojeg koristi u Splitu, u cilju daljnje prodaje držao dvadeset i jednu PVC vrećicu sa sadržajem droge heroin (ukupna masa četiri kilograma i 275 grama), 61 PVC vrećicu sa sadržajem droge kokain (ukupna masa 446 grama) te jednu bijelu plastičnu posudu sa sadržajem bijele nepoznate tvari (ukupna masa 1280 grama) koja služi za povećanje mase droge. Daljnjom pretragom stana pronađene su i dvije digitalne vage sa vidljivim tragovima droga kokain i heroin, kao i novčani iznos od 40.020,00 kuna i 315 eura. Osnovano se sumnja da je drogu prethodno nabavio od za sada nepoznate osobe s ciljem daljnje prodaje zainteresiranim kupcima, kao i da novac koji je kod njega pronađen potječe od prodaje droge.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.