Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog razbojničke krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe iz članka 231. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (9. 2. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 11. siječnja 2018. u 16,20 sati na području Županije splitsko-dalmatinske ušao u zlatarnicu i, u nakani stjecanja neosnovane materijalne koristi, iz izloga zlatarnice uzeo zlatnu ogrlicu s velikim karikama, narukvicu i ogrlicu s briljantima te jedan par naušnica. U trenutku kada ga je u odnošenju ovih predmeta zaposlenik prodavaonice pokušao spriječiti, okrivljenik se počeo s njim naguravati udarajući ga i otimajući se te mu rekao da kod sebe ima nož na što se oštećenik prestrašio, a okrivljenik je pobjegao iz prodavaonice s otuđenim predmetima oštetivši trgovačko društvo za iznos od 114.520,00 kuna.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da će boravkom na slobodi nastaviti s počinjenjem kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).