Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog razbojništva

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 30. rujna, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (12. 10. 2020.)
Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 10. srpnja 2020. oko 05,00 sati na rivi u Makarskoj, zajednički i dogovorno sa za sada nepoznatim muškarcem, nakon što je zamijetio oštećenika, potrčao za njim i zaprijetio mu te mu naredio da skoči u more, što je ovaj iz straha učinio. Tereti ga se da je uz prijetnje tražio od njega novac što je oštećenik iz straha i učinio te doplivao do obale i iz novčanika mu dao iznos od oko 1.400,00 kuna koji je okrivljenik uzeo i zadržao za sebe. Drugi je muškarac potom zatražio od oštećenika da mu preda mobilni telefon što oštećenik nije učinio pravdajući se da mu je ispao negdje u moru, nakon čega su se udaljili i opisanim kaznenim djelom oštetili oštećenika za navedeni novčani iznos.
U optužnici je predloženo da se okrivljenom 20-godišnjaku produlji mjera opreza iz članka 98. stavak 2. točka 3. Zakona o kaznenom postupku određena rješenjem suca istrage Županijskog suda u Splitu.