Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 56-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je 56-godišnjeg državljanina Crne Gore zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona/11. (13. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u večernjim satima 11. lipnja 2018. upravljajući teretnim vozilom crnogorskih registarskih oznaka došao do Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Vinjani Gornji – Gorica i u 23,47 sati unio u Republiku Hrvatsku 397 paketa oblijepljenih prozirnom folijom (ukupne mase od 422,3 kilograma sa sadržajem droge marihuane) sakrivenih između paleta lubenica u tovarnom prostoru vozila crnogorskih registarskih oznaka priključenog na teretno vozilo. Osnovano se sumnja da je drogu prenio protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga odnosno u cilju daljnje prodaje.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega odnosno jer bi puštanjem na slobodu postao nedostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. ZKP-a), dok je u odnosu na točku 3., odbio taj prijedlog te će državno odvjetništvo uložiti žalbu na tu odluku suca istrage.