Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko  državno odvjetništvo u Splitu
Očevid događaja u Vranjicu

Povodom eksplozije koja se dogodila 14. travnja 2017. oko 11,55 sati u silosu za žito vlasništvo firme Žitni terminal d.o.o. u Vranjicu, dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske izašao na mjesto događaja. (15. 4. 2017.)

Nakon što su policijski službenici osigurali mjesto događaja i utvrdili veći broj oštećenika te prouzrokovanu znatnu materijalnu štetu odlučeno je da se očevid provede u suradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.
Očevid je na mjestu događaja započeo jutros u 8,30 sati te ga provodi zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i vještacima za požare i tehnička vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.
Prilikom eksplozije teško tjelesno su ozlijeđeni i zadobili po život opasne ozljede H. M. (1990.) i R. D. (1973.), a lako su tjelesno ozlijeđeni N. Z. (1992.), I. J. (1980.) i D. R. (1984.). Sve ozlijeđene osobe su zaposlenici tvrtke koja je obavljala bravarske radove za firmu Žitni terminal d.o.o., a do eksplozija je došlo u trenutku kada su zaposlenici obavljali te radove na osmom i devetom katu silosa.
Točan uzrok nastanka eksplozije bit će utvrđen nakon obavljenog očevida i provođenja potrebnih vještačenja po okončanju kojih će javnost biti obaviještena o državnoodvjetničkoj odluci.