Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 24-godišnji osumnjičenik i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (17. 11. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 12. listopada 2020. oko 3,00 sata u Solinu, zajednički i dogovorno s maloljetnikom (2003.), s nakanom da se domognu vrijednih stvari i neosnovano ih zadrže, sreli oštećenika pa su mu maloljetnik držeći nož u ruci, i okrivljenik prišli i povišenim tonom od njega zatražili da im preda mobilni telefon, novac i sve predmete koje ima kod sebe. Oštećenik je to odbio pa ga je okrivljenik, osnovano se sumnja, rukama uhvatio preko leđa, dok mu je maloljetnik istrgnuo mobilni telefon iz ruke iz kojeg je izvadio SIM karticu i bacio ju prema oštećeniku. Okrivljenik i maloljetnik su se potom udaljili u nepoznatom smjeru.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.