Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 33-godišnjaka zbog računalnog krivotvorenja i računalne prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja kaznenih djela računalnog krivotvorenja i računalne prijevare iz članka 270. stavak 1. i članka 271. stavak 1. Kaznenog zakona. (18. 10. 2016.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 31. ožujka 2015. u 15,12 sati do 2. listopada 2015. u 15,20 sati, u prostorijama javne ustanove na području Županije splitsko-dalmatinske, kao zaposlenik na radnom mjestu stručnog suradnika za poslove javne nabave, sa svog računala i računala radne kolegice u više navrata bez ovlaštenja pristupao u računalni program koji služi za obračun plaće, a u nakani da se nepripadno okoristi.
Okrivljenika se tereti da je u ovom programu mijenjao rubriku "dodatak za uvjete rada" za radno mjesto stručnog suradnika za poslove javne nabave na način da je povećavao postojeći dodatak što je rezultiralo pogrešnim obračunom plaće na temelju kojeg mu je javna ustanova neosnovano isplatila veći bruto iznos plaće. Postupajući na opisani način, okrivljenika se tereti da je oštetio javnu ustanovu za iznos od 7.814,07 kuna.