Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 26-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 18. veljače ispitan državljanin Republike Hrvatske (1994.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (20. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnji osumnjičenik 16. siječnja 2020. oko 15,00 sati, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u Splitu, po zaustavljanju autobusa javnog gradskog prijevoza na autobusnom stajalištu; zajednički i dogovorno s najmanje četiri za sada nepoznate muške osobe; ušao u autobus u kojem je bio oštećenik (1996.) i, u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, rukama i nogama mu zadao više udaraca po tijelu i jedan udarac staklenom bocom u predjelu glave. Osnovano se sumnja da su ga povlačenjem za jaknu htjeli nasilno izvesti iz autobusa, no u tome nisu uspjeli jer se oštećenik uhvatio za rukohvat. Oštećenik je uslijed udaraca zadobio ozljedu desnog oka, baze nosa, lijeve sljepoočnice i desne strane tjemena, odnosno lake tjelesne ozljede.
Zamjenica općinske državne odvjetnice je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijela sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.