Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 65-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1953.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. st. 1. u svezi s čl. 34. st. 1. i 2. Kaznenog zakona/11. (21. 6. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 24. svibnja 2018. oko 17 sati, na području Splitsko-dalmatinske županije; u alkoholiziranom stanju i nezadovoljan činjenicom što je oštećenica parkirala vozilo na zemljištu oko kojeg između njih postoji imovinskopravni spor zbog čega joj je već prije prijetio; u cilju da joj nanese teške tjelesne ozljede, prišao joj na udaljenost od oko pola metra i nožem zamahnuo prema njenim prsima. Oštećenica se uspjela obraniti kosilicom ublaživši time jačinu zamaha, tako da joj je okrivljenik zadao reznu ranu desne dojke.
Okrivljenika se tereti da je nastavio zamahivati više puta nožem prema njoj, ali ga je ona vičući odgurivala i izmicala se, tako da joj je zadao oguljotinu lijeve natkoljenice, nakon čega mu je ona uspjela istrgnuti nož iz ruke i time ga spriječiti u daljnjem postupanju.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da i dalje postoji opasnost da bi boravkom na slobodi dovršio započeto odnosno ponovo počinio kazneno djelo, kao i da mu sud, sukladno čl. 70. Kaznenog zakona, izrekne sigurnosnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana.