Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid prometne nesreće

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i stalnim sudskom vještakom za cestovni promet i motorna vozila, obavila očevid prometne nesreće koja se dogodila u Splitu, u Marjanskom tunelu oko 11,30 sati. (25. 3. 2020.)
Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se na način da je vozač osobnog vozila marke Peugeot kojim je najvjerojatnije upravljao vlasnik vozila (1951.) iz smjera juga prema sjeveru, u jednom trenutku prešao na lijevu stranu kolnika, te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu vozila marke Alfa Romeo kojim je upravljao vozač iz suprotnog smjera. 
Na mjestu nesreće je od posljedica udara preminuo vozač osobnog vozila marke Peugeot, dok su vozač i suvozačica u osobnom vozilu marke Alfa Romeo zbog teških tjelesnih ozljeda prevezeni u Klinički bolnički centar Split.
Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu nalogom je odredila provođenje prometno–tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka ove prometne nesreće i toksikološko vještačenje krvi i urina vozača i putnika iz osobnog vozila marke Alfa Romeo. Uz navedeno, zamjenica državnog odvjetnika nalogom je odredila obavljanje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozača osobnog vozila marke Peugeot.