Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona, te je zamjenik županijskog državnog odvjetnika, nakon ispitivanja, podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora. (25. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 23. srpnja 2019. oko 1,20 sati u obiteljskoj kući na području Županije splitsko-dalmatinske, s ciljem da ga usmrti, nožem više puta uboo oštećenika (1957.) koji je spavao na krevetu i koji je zadobio reznu ranu na čelu, nosu, desnoj nadlaktici i ubodnu ranu prsišta, odnosno ozljede lake naravi. Okrivljenika je u daljnjem napadu spriječio njegov brat koji mu je oduzeo nož.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) te je sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio navedeni prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.