Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor prema maloljetniku

Nakon ispitivanja maloljetnog hrvatskog državljanina (2004.) pred sucem za mladež Županijskog suda u Splitu, zamjenica županijskog državnog odvjetnika za mladež u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu podnijela je sucu za mladež Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora prema maloljetniku zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. stavak 1. točka 1. i 2. Kaznenog zakona. (30. 9. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni maloljetnik 27. rujna 2020. oko 17,30 sati ušao u jednu stambenu zgradu u Splitu te u jednom stanu zgrade ženskoj osobi (1931.) nanio teške i po život opasne ozljede zbog kojih je oštećenica preminula na mjestu događaja. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se prema maloljetniku odredi istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi maloljetnik nastavio s činjenjem kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku u svezi s odredbom članka 66. Zakona o sudovima za mladež). Predloženo je i da se istražni zatvor prema maloljetniku odredi s obzirom da se maloljetniku stavlja na teret da bi počinio kazneno djelo teškog ubojstva na izuzetno okrutan način (članak 123. stavak 1. točka 4. Zakona o kaznenom postupku u svezi s odredbom članka 66. Zakona o sudovima za mladež).
Sudac za mladež Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i prema maloljetniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.