Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitana 29-godišnjakinja i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanku Republike Hrvatske (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (1. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 29. ožujka 2019. oko 16,00 sati, tijekom verbalnog sukoba s oštećenikom (1957.) u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske, s ciljem da ga usmrti preklopnim ga nožem ubola u predjelu trbuha i jetre uslijed čega je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (ubodna rana trbuha i jetre). Oštećenik je hitno prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje mu je pružena liječnička pomoć. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke na temelju članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenice odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak.