Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid prometne nesreće u tunelu Sveti Ilija

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Makarska, i stalnim sudskom vještakom za cestovni promet, 7. travnja 2019. obavio očevid prometne nesreće koja se dogodila u 18,11 sati u tunelu Sveti Ilija na cesti D-76. (8. 4. 2019.)
Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se na način da je vozač (1994.) upravljao osobnim vozilom marke BMW iz smjera Makarske u smjeru Imotskog i u jednom je trenutku svojim osobnim vozilom prešao na suprotni kolnički trak kojim se kretalo osobno vozilo marke Citroen C4 kojim je upravljao vozač (1967.) iz smjera Imotskog u smjeru Makarske. 
Vozilima Hitne medicinske pomoći vozači su prevezeni u Klinički bolnički centar Split gdje je vozač osobnog vozila marke BMW preminuo u 20,30 sati, dok je vozač osobnog vozila Citroen C4 zadobio teške i po život opasne ozljede te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split. 
Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu izdao je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od sudionika ove prometne nesreće te je uz to određena obdukcija mrtvog tijela vozača. Na mjestu događaja tunel je pod video nadzorom te je nakon izvršenog uvida u snimku video zapis predan policijskim službenicima Policijske postaje Makarska.