Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 25-godišnjaka zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona/11. (28. 7. 2020.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 5. lipnja 2020. oko 11,20 sati došao do kioska u Ulici kralja Zvonimira u Makarskoj i, u nakani da se neosnovano materijalno okoristi, otvorio ulazna vrata kioska te je, s navučenom zelenom kapuljačom preko glave i žutom majicom preko lica, držao u desnoj ruci rasklopljeni nož vičući i tražeći od zaposlenice (1978.) novac iz blagajne kioska. Zaposlenica je u strahu za svoj život ustuknula i povukla se sa strane, a okrivljenik se, tereti ga se, nagnuo u unutrašnjost kioska i lijevom rukom iz ladice blagajne uzeo novčanice u iznosu od 2.370,00 kuna te pobjegao u nepoznatom smjeru. Počinjenjem ovog kaznenog djela trgovačko društvo iz Zagreba oštećeno je za navedeni iznos.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da je ranije osuđivan zbog kaznenih djela imovinskog karaktera i da postoji opasnost da će na slobodi ponoviti isto ili neko teže kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).