Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 20-godišnjaka i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (9. 5. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 5. svibnja 2017. oko 15,10 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, s ciljem da usmrti oštećenika (1995.), iz pištolja marke Češka zbrojovka ispalio u njega jedan hitac uslijed čega je oštećenik zadobio prostrijelnu ranu desne potkoljenice. Okrivljenik je nakon počinjenja kaznenog djela pobjegao s mjesta događaja.
Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu je nakon ispitivanja okrivljenika podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odredio je istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a odbio je prijedlog zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa je ovo državno odvjetništvo podnijelo izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu žalbu protiv rješenja suca istrage o odbijanju prijedloga za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.