Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Donesen nalog o provođenju istrage protiv dvojice policijskih službenika

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv hrvatskih državljana (1982., 1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita i pomaganja u primanju mita. (29. 9. 2012.)
Osnovano se sumnja da su prvoosumnjičenik, policijski službenik PNUSKOK-a, Odjela suzbijanja korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, i drugoosumnjičenik, policijski službenik PU zagrebačke, od srpnja do rujna 2012. godine, u Zagrebu, zainteresiranim osobama dostavljali podatke o provođenju posebnih dokaznih radnji za čije operativno provođenje je bio zadužen prvoosumnjičenik. Osumnjičenici su se dogovorili da će prvoosumnjičenik podatke prikupljene tijekom operativnog provođenja posebnih dokaznih radnji davati drugoosumnjičeniku koji će ih potom prenositi zainteresiranim osobama od kojih će dobivati novčane naknade koje će potom međusobno dijeliti. Sukladno prethodnom dogovoru osumnjičenici su, znajući da time otežavaju i onemogućavaju provođenje posebnih dokaznih radnji i kriminalističko istraživanje, u više navrata zainteresiranim osobama dostavili navedene podatke za što su dobili novčane nagrade.
Osim toga, prvoosumnjičenik je 26. rujna 2012. jednu osobu, nakon što je tijekom operativnog rada na provođenju posebnih dokaznih radnji saznao da ta osoba kontaktira s osobama nad kojima se provode posebne dokazne radnje, osobno obavijestio o do tada prikupljenim saznanjima.
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika.