Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Proveden očevid prometne nesreće

Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske i prometno-tehničkim vještakom, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatski državljanin (1992.) počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (2. 5. 2019.)

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićeni 27-godišnjak 1. svibnja 2019. u Čakovcu, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola i brzinom znatno većom od dopuštene u naselju, uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 63-godišnja hrvatska državljanka, a koja je usporila vožnju radi skretanja u lijevo prema dvorištu obiteljske kuće.
Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo je izdalo naloge za obdukciju, vještačenje alkoholiziranosti sudionika nesreće, tehnički pregled vozila radi utvrđivanja tehničke ispravnosti vozila i provođenje daljnjih izvida.