Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 3. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (2. 5. 2019.)

Optužnicom se 35-godišnjaka tereti da je 6. prosinca 2018. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, u teško pijanom stanju fizički napao svoju 59-godišnju majku koju je već ranije u duljem razdoblju grubo zlostavljao, bacio ju na pod i uhvatio ju za kosu te ju više puta udario u glavu nanijevši joj po život opasne ozljede u vidu mnogostrukih prijeloma u području glave i ozljeda mozga s moždanom komom, a život oštećenice spašen je hitnom medicinskom intervencijom.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku uz kaznu izrekne i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.