Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica i podnesen prijedlog za izricanje maloljetničkog zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. veljače, nakon provedene istrage i pripremnog postupka, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1998.) i podnijelo prijedlog za izricanje maloljetničkog zatvora prema maloljetnom hrvatskom državljaninu (2002.) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a. (5. 3. 2019.)

Okrivljenom 21-godišnjaku i 17-godišnjaku stavlja se na teret da su u večernjim satima 2. listopada 2018. u Maloj Subotici, preskočili zaključanu dvorišnu ogradu obiteljske kuće i potiskivanjem otvorili zaključana ulazna vrata te ušli u unutrašnjost gdje su tražili novac koji nisu pronašli. Kad su u spavaćoj sobi zatekli 85-godišnju teško pokretnu vlasnicu koja je ležala u krevetu, tereti ih se da su joj zadali više udaraca rukama i nogama i drvenom nogom kuhinjske stolice po glavi i tijelu te joj nanijeli teške ozljede (krvarenje u moždanim ovojnicama i moždanim komorama i potres mozga).
Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor 21-godišnjaku i 17-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.