Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 23-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. listopada provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Republike Srbije (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (9. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnjak 4. listopada 2019., zajedno s još jednom osobom sudjelovao u prijevozu državljana Pakistana i Bangladeša koji nisu imali važeće vize i ilegalno su ušli u Republiku Hrvatsku, odnosno da je za nagradu od tristo eura vozio svojim osobnim automobilom ispred vozila u kojem su se prevozili strani državljani, kao prethodnica radi obavještavanja o eventualnom nailasku policijskih vozila, ali su ga policijski službenici zatekli i zaustavili u mjestu Zalužje u neposrednoj blizini granice s Republikom Slovenijom. 
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 23-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.