Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 55-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. stavak 1. Kaznenog zakona. (12. 2. 2014.)
Okrivljenika se tereti da je 25. listopada 2013. u Gabajevoj Gredi, nezadovoljan time što ga je oštećenik ranije tog dana upozorio na nepravilno ostavljeno vozilo na putu, uz riječi "ubit ću te" prislonio oštećeniku revolver ispod brade te pokušao repetirati i ispaliti metak, no u tome nije uspio. U trenutku kada je htio premjestiti revolver u drugu ruku radi opaljenja, oštećenik i njegov prijatelj su ga savladali te mu oduzeli oružje. Okrivljenika se također tereti da je bez odobrenja držao revolver sa streljivom i automatsku pušku sa streljivom.
Protiv okrivljenika je Županijski sud u Varaždinu produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.