Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 51-godišnjaka zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. i 2. KZ-a, u produljenom trajanju. (21. 5. 2015.)
Okrivljenika se tereti da je od lipnja 2010. do srpnja 2011. godine kao osobni bankar u poslovnici jedne banke u Varaždinu, u više navrata neovlašteno podigao i uzeo za sebe novac sa deviznog računa klijenta banke u ukupnom iznosu većem od 74.000,00 eura (gotovo 550.000,00 kuna) te sastavljao lažne potvrde o obavljenim transakcijama potpisujući vlasnika deviznog računa.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora i suđenje u odsutnosti budući da okrivljenik za sada nije dostupan tijelima progona Republike Hrvatske, a protiv okrivljenika je raspisana tjeralica i izdan europski uhidbeni nalog. Banka je obeštetila klijenta uplaćivanjem iznosa koji su neovlašteno isplaćeni s njegovog deviznog računa.