Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 47-godišnjakinje zbog prijetnje i pokušaja prisile prema službenoj osobi

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. listopada, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1971.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i pokušaja prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u vezi st. 1. i čl. 34. KZ-a. (22. 10. 2018.)

Okrivljenicu se tereti da je 14. svibnja 2018. u Svetom Đurđu, držeći nož u ruci, prišla oštećenici koja je trudna s njezinim bivšim suprugom i rekla joj da će ju ubiti i rasporiti. Okrivljenicu se također tereti da je 23. travnja 2018. u Svetom Đurđu, s ciljem da spriječi dvojicu policijskih službenika u postupanju zbog dojave da narušava javni red i mir, s odvijačem u ruci više puta zamahnula prema policijskim službenicima da ih ozlijedi, ali su ju oni uspjeli spriječiti i savladati njezin otpor.
Okrivljenica se nalazila u istražnom zatvoru koji je zamijenjen mjerama opreza zabrane približavanja oštećenici i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicom, a u optužnici je predloženo da se produlji trajanje mjera opreza.