Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 49-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1970.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona i prijetnje iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 4 KZ-a. (23. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak od ožujka 2016. do siječnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, revoltiran činjenicom da je njihova kći u vezi sa starijim muškarcem, učestalo u alkoholiziranom stanju vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu, da je bacao na nju stvari koje su mu bile pri ruci, da je u najmanje četiri navrata razbio njezine mobitele te da je kontrolirao njezino kretanje i kupljene autobusne karte, oduzimao joj automobil, provjeravao njezine platne liste i obustave na plaće. Osnovano se sumnja i da je 16. i 19. siječnja 2019. prijetio svojoj supruzi, kćeri i njezinom partneru da će ih sve ubiti.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 49-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.