Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Određen istražni zatvor protiv 25-godišnjaka i 27-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 21. rujna provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Češke i Moldavije (1994. i 1992.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (23. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su 25-godišnjak i 27-godišnjak 19. rujna 2019. na području Ličko-senjske županije, za novčanu nagradu od dvjesto eura po osobi primili u svoje osobne automobile na prijevoz državljane Turske i Afganistana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih ilegalno prevezu na teritorij Republike Slovenije. Policijski službenici su ih zaustavili i spriječili u daljnjem prijevozu u mjestu Brezova Gora u neposrednoj blizini državne granice.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.